hout- en schilderwerk

In de afgelopen jaren heeft Nova zich gespecialiseerd in het onderhoud en de reparaties van het houtwerk en schilderwerk van verschillende soorten sloepen en jachten. Door onze gespecialiseerde kennis kunt u bij ons terecht voor zowel eenvoudig schilder- en lakwerk, alsmede complexere opdrachten waarbij onze professionele houtbewerking-machines vereist zijn. Ook voor een compleet nieuwe hardhouten vloer kunt u bij ons terecht. De vloeren worden volledig op maat gemaakt en voorzien uw boot van een volledig nieuwe uitstraling.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten diensten die wij aanbieden op het gebied van houtbewerking, reparaties, lakwerk en schilderwerk. Mocht hetgeen waar u naar op zoek bent hier niet tussen staan, of heeft u interesse in een van onze diensten, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

HOUTWERK

Nova heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de verschillende aspecten van het houtwerk aan boten. Zo hebben we verschillende sloepen van compleet nieuwe hardhouten vloeren voorzien. Deze zeer duurzame vloeren worden precies op maat gemaakt en kunnen naar wens worden voorzien van luiken. Nova heeft hiervoor de beschikking over een groot aantal professionele houtbewerkingsmachines waarmee we zeer nauwkeurig hout op maat kunnen maken en het vervolgens naadloos kunnen afwerken in de boot.

SCHILDER- EN LAKWERK

Wanneer de lak of gelcoat op uw boot verkleurd is door de zon of minder mooi is geworden door schade of roestvorming geeft alleen polijsten vaak niet meer het gewenste resultaat. Het is dan aan te raden om uw boot te voorzien van een nieuw laksysteem. In de werkplaats van Nova wordt voornamelijk gewerkt met de producten van Epifanes. Deze verfleverancier voorziet ons van het juiste verfsysteem voor elk type ondergrond. Wij schilderen op houten, polyester en stalen ondergronden. Afhankelijk van de conditie van het te schilderen oppervlak maken we, in overleg met de klant en Epifanes, een plan voor het juiste verfsysteem. Indien nodig maken wij de gehele ondergrond weer vrij van lak tot we bij het kale hout aankomen. Zo kunnen we vanaf de basis een nieuw systeem aanbrengen. Dit systeem wordt in verschillende lagen aangebracht, wat zorgt voor een hoogwaardig en duurzaam resultaat.

REPARATIES

Voor reparaties aan het hout- of schilderwerk van uw boot kunt u ook bij ons terecht. Wanneer de potdeksel (van bijvoorbeeld teakhout of mahonie) een deuk of scheur heeft opgelopen, kunnen wij hier het slechte stuk hout uithalen en er een nieuw stuk van dezelfde houtsoort inzetten. We schuren het gewenste stuk hout in de exacte vorm, waarna het indien nodig voorzien wordt van een laklaag. Aan het einde van dit proces is de schade volledig weggewerkt en is de potdeksel weer in zijn originele conditie hersteld. Ook in het onderwaterschip van houten sloepen kunnen naar verloop van tijd zwakke plekken voorkomen. Door water in de bilge kan er van binnenuit houtrot ontstaan. Wanneer er te lang gewacht wordt met het aanpakken van dit probleem kan er lekkage ontstaan. Wij lossen dit probleem voor u op door eerst het stuk rot hout uit te frezen, waarna een nieuw stuk op maat gezaagd hout waterdicht ingelijmd wordt.

Menu