Van diesel- of benzinemotor

Naar elektrische aandrijving

Klaar voor de toekomst?

Maak de overstap naar elektrische aandrijving en ervaar het comfort van elektrisch varen

Bij Nova zijn we gespecialiseerd in het ombouwen van diesel- en benzineaandrijvingen naar elektrische aandrijvingen. Veel gemeentes zijn momenteel aan het kijken hoe ze de watersport verder kunnen verduurzamen. Een van de maatregelen is het aanmoedigen van elektrisch varen. Naast onze eigen lijn met elektrisch aangedreven sloepen, hebben we ook veel ervaring met het ombouwen van boten met een diesel- of benzineaandrijving, naar een elektrische aandrijving. We maken voornamelijk gebruik van Bellmarine, WaterWorld en Torqeedo aandrijvingen.

Het kiezen van de geschikte motor

Het selecteren van een specifieke elektromotor hangt af van verschillende factoren. Daarom lopen wij altijd enkele vragen met u door, zodat we zeker weten dat de aandrijving past bij uw wensen en uw boot:

De boot

De boot met de huidige aandrijving geeft een goede indicatie welke elektromotor het meest geschikt zou zijn. Hierbij kijken we ook naar de beschikbare ruimte voor accu’s en de motor zelf.

Het gebruik

Een van de meest gestelde vragen is “maar hoe ver kan ik nou varen met een elektromotor?” Het is hierbij belangrijk om te bedenken dat de elektromotoren die momenteel op de markt zijn, voornamelijk geschikt zijn voor het maken van (dag)tochtjes. Afhankelijk van de specifieke wensen, kunnen we inschatten welk accupakket de beste match is.

De opties

Er zijn veel interessante opties beschikbaar bij de elektromotor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een applicatie waarmee het percentage van de accu’s nauwkeurig bijgehouden kan worden.

Onze Merken

Menu