ELEKTRISCHE AANDRIJVING

Bij Nova blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aandrijving en bootonderhoud. Een belangrijke ontwikkeling is elektrisch varen. De laatste jaren heeft elektrisch varen wereldwijd enorm aan populariteit gewonnen. Bij Nova bieden wij u daarom de mogelijkheid om uw benzine- of dieselmotor te vervangen voor een elektromotor. We hebben een ruim aanbod elektromotoren, waardoor er voor iedere boot een passende oplossing te vinden is.

Elektrisch varen brengt veel voordelen met zich mee voor zowel uzelf, alsmede voor uw omgeving. Zo is het tegenwoordig in verschillende steden in Nederland verboden om met 2-takt motoren te varen vanwege de uitstoot die deze motoren veroorzaken. Naast het feit dat onze elektromotoren geen uitstoot teweegbrengen, zorgt het varen met een elektromotor voor veel rust in de boot: de motoren die wij leveren zijn zeer krachtig en fluisterstil. Kortom, elektrische aandrijving is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, en het verhoogt het comfort tijdens het gebruik van uw boot.

 Elektrisch varen is duurzaam, comfortabel, onderhoudsarm, betrouwbaar, goedkoop in gebruik, maar bovenal schoon en stil. 

Hieronder vindt u een overzicht van de Bellmarine, WaterWorld en Torqeedo motoren die wij aanbieden. Informatie over de bijbehoren accupakketten vindt u op de accupakketten pagina. Mocht u interesse hebben in de inbouw van een elektromotor, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Nova is een select installatiebedrijf en dealer voor Bellmarine elektromotoren. De elektrische motoren van Bellmarine worden in Nederland ontwikkeld en staan bekend om hun duurzaamheid en optimale werking. Nova levert een serie Bellmarine inboard elektromotoren met een vermogen van 2,5 tot 50 kW. Deze elektrische motoren zijn geschikt voor zowel motor- als zeilboten tot 10 meter. Hét moderne alternatief voor de traditionele dieselmotor. In tegenstelling tot traditionele diesel- en benzinemotoren, zijn de Bellmarine elektromotoren fluisterstil tijdens het gebruik. Hierdoor wordt het vaarplezier vergroot, terwijl u tegelijkertijd ook milieuvriendelijker vaart.

waterworld elektromotoren

De WaterWorld motoren werken in alle stilte. Ze drijven de schroefas direct aan, zonder overbrengingen. Geniet van de rust die dat geeft, en van de schone lucht! De WaterWorld motor is uiterst efficiënt en haalt de maximale afstand uit uw accu’s. Met het juiste accupakket kunt u de hele dag varen. Zonder zorgen, want het heldere display laat het u nauwkeurig zien.

torqeedo elektromotoren

Torqeedo produceert sinds 2005 geavanceerde en tevens betaalbare elektrische aandrijvingen, met een vermogen van 1 tot 80 PK. Torqeedo motoren zijn perfect voor de bootbezitter die op zoek is naar een optimaal comfort en solide kwaliteit. Inmiddels kan Torqeedo gezien worden als een marktleider op het gebied van elektromotoren en leveren ze in meer dan 50 landen zowel aan de watersport, alsmede aan de professionele vaart. Het doel is om bij te dragen aan een duurzamere en groenere wereld.

Benieuwd naar het ontstaan van Torqeedo? Klik hier

Menu